Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη νέα χρονιά

Από την Κορσική, μέχρι το Βερολίνο, το Μπέλφαστ και τη δική μας Κρήτη, οι παρακάτω ευρωπαϊκοί προορισμοί θα πρέπει να μπουν στα ταξιδιωτικά σας πλάνα για τη νέα χρονιά...

Είτε σας αρέσουν τα πολιτιστικά ταξίδια, είτε θέλετε απλά να ταξιδεύετε για να διασκεδάζετε, βεβαιωθείτε ότι οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN.com, βρίσκονται στα πλάνα σας για το 2013.

  • Λίβερπουλ, Αγγλία
Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται (10)
Αν έχετε ακούσει το Λίβερπουλ μόνο από την ποδοσφαιρική του ομάδα, χάνετε. Αυτή τη στιγμή, είναι αναμφισβήτητα ο πιο συναρπαστικός προορισμός στην Αγγλία –πέρα από το Λονδίνο- προσφέροντας πολλές επιλογές στους επισκέπτες του το νέο έτος.
Έχοντας μόλις γιορτάσει την 50ή επέτειο από τα πρώτα μουσικά «βήματα» των Beatles –τα θρυλικά σκαθάρια σχηματίστηκαν εδώ το 1960- οι κάτοικοι ανυπομονούν για μια ακόμη διοργάνωση, τη Διεθνή Εβδομάδα Beatle τον Αύγουστο, τιμώντας τη μουσική και τη ζωή ενός από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα όλων των εποχών.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στο νέο Μουσείο του Λίβερπουλ, όπου ένα νέο θέατρο (που ανοίγει στις αρχές του 2013) θα φιλοξενήσει μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, προβολές ταινιών κ.ά., πολλά από τα οποία δωρεάν.
Μουσείο του Λίβερπουλ, Pier Head, Λίβερπουλ Waterfront, www.liverpoolmuseums.org.uk .
  • Κορσική, Γαλλία
Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται (4)
Πρόκειται για έδαφος της Γαλλίας, αλλά όχι όπως τα υπόλοιπα. Ένα μικρό νησί αρκετά μακριά από την ηπειρωτική Γαλλία, η Κορσική ασκεί μεγάλη γοητεία, τόσο στους επισκέπτες, όσο και στους κατοίκους της.
Μεσογειακοί οικισμοί και πόλεις σε πλαγιές λόφων, προσφέρουν χαλαρωτικές διακοπές, σε σχέση τουλάχιστον με τουριστικά hot spots όπως οι Κάννες και η Νίκαια, ενώ οι παραλίες θα είναι σχεδόν αποκλειστικά για εσάς.
Όμως, το σημαντικότερο γεγονός για το 2013, θα είναι η φιλοξενία, για πρώτη φορά στην ιστορία, του Tour de France (29 Ιουνίου – 21 Ιουλίου). Επίσης, στην Κορσική θα γίνει το «άνοιγμα» της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 100 χρόνων.
Ο αγώνας 3.360 χιλιομέτρων περνά από όλη τη χώρα μέχρι να φτάσει στο Παρίσι, όπου κορυφώνεται με φόντο τη φωταγωγημένη Αψίδα του Θριάμβου.
  • Ρέικιαβικ, Iσλανδία
Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται (11)
Εκτός του ότι είναι ένας από τους πιο προσιτούς προορισμούς στην Ευρώπη, η πρωτεύουσα της Ισλανδίας εντυπωσιάζει για πολλούς λόγους. Το απομονωμένο νησί των ηφαιστείων, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τη νέα χρονιά: το Μέγαρο Μουσικής και Συνεδριακό Κέντρο Harpa Reykjavík Concert Hall and Conference Centre ( http://en.harpa.is/ ), άνοιξε εδώ πριν από λίγο καιρό και τώρα στεγάζει την ισλανδική Όπερα και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ισλανδίας.
Η Björk θα δώσει επίσης κάποιες συναυλίες στο χώρο αυτό, με τον εντυπωσιακό φωτισμό.
Πάντως, η λαμπερή αίθουσα είναι δύσκολο να νικήσει τα… φώτα στο νυχτερινό ουρανό. Μέχρι τον Απρίλιο, στο Ρέικιαβικ και σε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ευρώπης, προβλέπεται ότι θα είναι ορατό το Βόρειο Σέλας, όπως ποτέ άλλοτε. Επίσης, το Χειμερινό Φεστιβάλ Φώτων (7-10 Φεβρουαρίου) θα περιλαμβάνει μουσική, παραστάσεις και φαγητό.
  • Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται (9)
Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας υποδέχεται τους επισκέπτες της με μερικά από τα πλέον μοντέρνα ξενοδοχεία και μπουτίκ της Ευρώπης, για να μην αναφέρουμε την ακμάζουσα σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή της.
Το 2013, Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενήσει διάφορες ιδιαίτερες εκδηλώσεις, όπως την εναρκτήρια έκθεση τέχνης Art Istanbul International στο εργοστάσιο νημάτων Hasköy (14-17 Σεπτεμβρίου), με συναρπαστικά νέα έργα από την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή κ.ά.
Το Σεπτέμβριο θα γίνει η μεγαλύτερη Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης (14 Σεπτεμβρίου- 10 Νοεμβρίου), με επιμέλεια από τη διάσημη κριτικό Fulya Erdemci, ενώ κομψά ξενοδοχεία αναλαμβάνουν να καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών με το παραπάνω.
  • Ίνσμπρουκ, Αυστρία

Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται (8)Η αυστριακή πρωτεύουσα ίσως κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας από την υπόλοιπη χώρα, αλλά ας το παραδεχτούμε: το Ίνσμπρουκ ξεχωρίζει.
Περικυκλωμένη από τις Άλπεις, η πόλη προσφέρει την τέλεια πρόσβαση σε μερικά από τα καλύτερα χιονοδρομικά στην Ευρώπη: ανεβείτε σε ένα τελεφερίκ, θαυμάστε τους σιδηροδρομικούς σταθμούς που σχεδιάστηκαν από την Zaha Hadid και απολαύστε το φρέσκο χιόνι .
Επισκεφτείτε την περιοχή στις αρχές του έτους και θα μοιραστείτε τις πλαγιές με την ελίτ του snowboard, για την 20η επέτειο της Billabong Air & Style (30 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου).
Το Ίνσμπρουκ πάντως, παραμένει γοητευτικό και κατά τους πιο ζεστούς μήνες, όταν οι επισκέπτες παίρνουν τα ποδήλατά τους και κάνουν περιηγήσεις σε παραδοσιακούς οικισμούς.
  • Κρήτη, Ελλάδα
Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται (5)
Μπορεί η Κρήτη να είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου, αλλά έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταυτότητα και είναι ένα τέλειο μέρος για να περάσει κάποιος καλά -το νησί γιορτάζει έναν αιώνα από την ένωσή του με την Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2013.
Μακριά από τα δημοφιλή παραλιακά θέρετρα, θα βρείτε επιλογές με καλές τιμές και τέλειες υπηρεσίες, εν μέρει και εξαιτίας της οικονομική κρίσης.
Η Κρήτη αναπτύσσει επίσης μια φήμη ως μία από τις καλύτερες οινοπαραγωγούς περιοχές, με έναν συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο εξαιρετικών ποικιλιών κρασιών: Βηλάνα, Βιδιανό, Δάφνι, Κοτσιφάλι, Μαντηλάρι και Θραψαθήρι. Και το καλύτερο; Πολλά από τα αμπέλια βρίσκονται ανάμεσα σε μικρές πόλεις και χωριά, με ενδιαφέρουσες ταβέρνες που σερβίρουν εκπληκτικά κρητικά πιάτα, σε χαμηλές τιμές.
  • Ελσίνκι, Φινλανδία
Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται (6)
Η παγκόσμια πρωτεύουσα του design για το 2012, το Ελσίνκι, εξακολουθεί να προωθεί τη δημιουργικότητα. Στην πλατεία Narinkka, η καινούργια εκκλησία Kamppi Chapel of Silence, μοιάζει με ένα ξύλινο αυγό, με έναν περίεργο φεγγίτη, κάτω από το οποίο μπορείτε να στοχαστείτε πιο… μοντέρνα.
Ένα άλλο εντυπωσιακό κτήριο θα εγκαινιαστεί επίσης σύντομα: το Kulttuurisauna θα είναι η πρώτη δημόσια σάουνα που θα ανοίξει στην πόλη τα τελευταία 50 χρόνια. Επίσης, στην περιοχή Espoo, το εκθεσιακό κέντρο WeeGee ( www.weegee.fi ) φιλοξενεί το The Futuro, ένα ελλειπτικό πλαστικό σπίτι που αναδεικνύει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το design στα τέλη της δεκαετίας του 1960.
Τέλος, το 2013, το Ελσίνκι φιλοξενεί τους αγώνες Tall Ship για τέσσερις ημέρες (17-20 Ιουλίου), καλωσορίζοντας πάνω από 100 σκάφη που πλέουν από τη Δανία προς την Πολωνία.
  • Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία
Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται (1)
Όπου κι αν είστε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ακούσει κάτι για το θρυλικό κρουαζιερόπλοιο και το Μπέλφαστ, από όπου απέπλευσε. Ο Τιτανικός, που βυθίστηκε έναν αιώνα πριν, στις 15 Απριλίου του 1912, κατασκευάστηκε και έπλευσε από το λιμάνι του Μπέλφαστ. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε τα παλιά ναυπηγεία Harland and Wolff Shipyard, όπου το πολυτελές πλεούμενο «ήρθε στη ζωή». Σήμερα, η περιοχή έχει ονομαστεί εκ νέου ως Titanic Quarter και πρόκειται για το μεγαλύτερο αστικό σύστημα της Ευρώπης που αναγεννήθηκε και φιλοξενεί τώρα το θεαματικό συγκρότημα «Titanic Belfast».
Επίσης εγκαινιάστηκε πρόσφατα ένας χώρος που παρουσιάζει μια εντυπωσιακή συλλογή από αναμνηστικά , η οποία θα σας μεταφέρει νοερά από την σύλληψη της κατασκευής έως την καταστροφή του πλοίου και επίσης φιλοξενεί δραστηριότητες για το «Titanic Belfast Festival» (Απρίλιος 2013). Αν όλα αυτά δεν σας αρκούν, απολαύστε μία από τις εκδρομές της Titanic Walking Tours, όπου θα μάθετε ακόμη περισσότερα για τον Τιτανικό και για το πώς άλλαξε για πάντα αυτήν την πόλη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.titanicbelfast.com .
  • Άμστερνταμ, Ολλανδία
Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται (2)
Πρόκειται για έναν δημοφιλέστατο ευρωπαϊκό προορισμό και υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγοι για τους οποίους το Άμστερνταμ αποτελεί «hot spot» για το 2013. Για αρχή, το Rijksmuseum ( www.rijksmuseum.nl ) θα καλωσορίσει και πάλι τους επισκέπτες του μετά από δέκα χρόνια ανακαινίσεων στις 14 Απριλίου. Ο νέος χώρος θα περιλαμβάνει ένα εκθαμβωτικό νέο περίπτερο αφιερωμένο στην ασιατική τέχνη, καθώς και φωτεινότερες και άψογα αποκατεστημένες αίθουσες, τρούλους και γκαλερί. Άλλα ορόσημα κατά τη διάρκεια του έτους περιλαμβάνουν την επαναλειτουργία του Μουσείου Βαν Γκογκ ( www.vangoghmuseum.nl ) στις 25 Απριλίου, πάνω στην ώρα για τα 160ά γενέθλια του μεγάλου ζωγράφου, τα 40ά της γκαλερί και την επέτειο των 400 χρόνων της περιοχής με τα κανάλια, η οποία προστέθηκε στη λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2010.
  • Βερολίνο, Γερμανία
Οι 10 πιο hot ευρωπαϊκοί προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται (3)
Τον Οκτώβριο του 2013, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ταξιδέψετε στο Βερολίνο με αεροπλάνο, χάρη στα πολυαναμενόμενα και σχετικά καθυστερημένα εγκαίνια του αεροδρομίου Brandenburg, το οποίο θα αντικαθιστά άλλα τρία αεροδρόμια με κόστος άνω των 4.2 δισεκατομμυρίων ευρώ (US $ 5.400.000.000). Είναι περιττό δε να αναφέρουμε πως θα πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια τερματικών σταθμών στον κόσμο.
Και όταν τελικά προσγειωθείτε, θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν μάθετε ότι το Βερολίνο διαθέτει αυτή τη στιγμή μερικά από τα πιο προσιτά από θέμα κόστους ξενοδοχεία πέντε αστέρων στον κόσμο. Για εκείνους που δεν έχουν επισκεφθεί ξανά το Βερολίνο προτείνουμε για τη διαμονή τους το 232 δωματίων Waldorf Astoria Berlin που ανοίγει τον Φεβρουάριο, καθώς και το Leonardo Hotel Berlin Mitte ή το Bikini Berlin. Το Waldorf θα είναι μέρος ενός μεγάλου συγκροτήματος κτηρίων που θα περιλαμβάνουν κινηματογράφο και χώρο για γραφεία καθώς επίσης θα διαθέτουν και μια ευρύχωρη βεράντα και μπαρ στον τελευταίο όροφο. Το Leonardo Hotel Berlin Mitte θα μοιάζει με μια γυάλινη και μεταλλική πυραμίδα που έχει σχεδιαστεί από τον λαμπρό Γερμανό αρχιτέκτονα Eike Becker.

clickatlife.gr



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...